top of page
dsc07322.jpg

"Tror nesten jeg hadde sluttet helt å drømme, til i går. Tusen takk for alt dere ga av dere selv, dere klarte å vekke meg opp av en lang dvale."

vlcsnap-00016 (2)_edited.jpg

Foredrag for mindre scener

Arrangement i Gjøasalen på Frammuseet i Oslo

Foredragene egner seg eksempelvis for foreninger, museer, biblioteker etc. som ønsker seg et inspirerende arrangement som motiverer til refleksjon, diskusjon og ettertanke. 

Ekspedisjon Papua Rundt (vårt nyeste eventyr)
Våren 2023 seilte vi som Folkehøgskoleinternat fra Indonesia via Bismarckarkipelet i det nordlige Papua
Ny-Guinea til Australia. Klare for sitt livs eventyr stod storm høyt på ønskelista hos Pauls seks studenter.
Da Stillebeltet kvitterte med tordenvær med 20 sekundmeter, var de ikke lenger så høye i hatten. Ruta
gikk gjennom Papua Ny G uinea og noen stoppesteder var så pass isolerte at penger ikke spilte noe rolle
lenger og ferske frukt og grønnsaker måtte byttes mot ris, sukker og matolje. Bli med på en reise over og
un d er vann , il koraller og flyvrak fra andre verdenskrig og til små øysamfunn som kunne vært henta rett
ut fra historieboka

 

Nordvestpassasjen – Et kappløp mot storm og is
I 2018 ble vi med ekspedisjonsbåten Infinity (kjent fra NRK s serie « Flaskepost fra Stillehavet » )
gjennom fra Alaska til Grønland. I fire måneder kjemper vi mot usedvanlige mengder is og den stigende
faren for en ufrivillig overvintring hengende over oss 17 av sesongens 19 båter har allerede gitt opp å
komme gjennom Bli med på et spennende polareventyr spekket med arktiske kuldegu fs , dramatiske
bilder, video og droneklipp i Amundsens fotspor gjennom isødet...

3 hav på 100 dager
I 2021, midt i koronapandemien, fikk vi i oppdrag å seile en båt fra Singaporestredet og hjem. 

Hjemme = Oslo og båten? En nydelig Kaufmann 53. 

Vi hadde fire må neder på oss, visste ikke om vi ville kunne gå i land i mellomtiden og monsunen i Indiahavet var i ferd med å snu mot oss...

Dit Pepper’n gror

Hvorfor ønsker vi noen "dit pepper’n gror", og hvor er det egentlig?

På tokt mellom aktive vulkaner og krydderduft lot vi oss forføre av Østens mystikk på Banda-øyene. Asias “Spice Islands” ligger like langt utenfor jordomseilings-melkeruta som det høres ut. Her vokser skattene som satte fart på verdens sjøfartshistorie – tenk at muskatnøtt, nellikspiker, og kanel på 1500- tallet var mer verdt enn gull. Teorien om sjømonstre ga i tillegg forklaring på mangt et skipsforlis, og lenger vest i øyriket skal vi få hilse på sjømonstrenes “etterlevninger” – de beryktede komodo-dragene. Velg mellom et ekstra «julekrydret» førjulsarrangement eller en variant som dykker dypere inn i sjøfartshistorien.

vlcsnap-2024-02-03-10h33m23s173_edited.j

Multivision

Helaftenarrangement på den tyske teaterscene.

Hvert år arrangerer vi store sceneprogrammer i kulturhus, teatre og kinoer i både Norge og Tyskland. Her presenterer vi et spekter av spennende og inspirerende eventyr – med våre mest imponerende bilder og (drone)videoer som bakteppe. Sjekk foredragskalenderen vår for å finne et arrangement nær deg! 

dsc07314.jpg

Impuls og Keynote

Temaforedrag på Oslofjordmuseet med representanter fra den Indonesiske Ambassade. 

Vi stiller gjerne som inspirasjons- eller hovedforedragsholdere på ditt arrangement. Større rammer, som seminarer, er et område vi også har lang fartstid innen.

Vår mangeårige reiseerfaring gir oss et unikt perspektiv på temaer som miljø og bærekraft samt kulturforståelse. Vår akademiske bakgrunn kombinert med langvarig erfaring på scenen garanterer høy kvalitet og nyansert underholdning i presentasjonene våre. Hos oss står håp og optimisme i fokus, uten at vi ønsker å bagatellisere globale samfunnsproblemer og -utfordringer. Vi formidler et ærlig bilde av våre inntrykk av verden uten å bruke moralsk pekefinger eller dommedagscenarier.

Som kunde står du fritt til å velge tema og ønsket formidlerspråk – norsk, engelsk eller tysk – utifra hva som sikrer den beste dialogen med deg og dine interessenter. 

Tematikk

 

  • Miljø og Bærekraft: –Er det lov å være optimistisk?

 

  • Hvor kommer du fra?" –Hvordan vi respekterer kulturelle forskjeller i dagens samfunn.

 

  • "Dette er farlig!" –Er dagens samfunn overbeskyttet?  

fotoꓽ bad oldesloe gymnasium.jpg

På skolen

Vi har erfaring fra 3. trinn opp til Folkehøgskolenivå.  Her fra en skole i Schleswig-Holstein.

Hovedsakelig tilbyr vi fire ulike foredragsvarianter – med følgende fokusområde:

 

  1. Friluftsliv og seiling: Fokus på eventyrlige naturopplevelser og reiseskildringer vi har samlet i løpet av årene på reisefot, samt utfordringer vi har støtt på underveis.

  2. Miljø, klima og klimavandel.

  3. Kulturutveksling, menneskeverd, skepsis/fremmedhat.

  4. Reiseskildringer i kombinasjon med punkt #2 eller #3.

 

 

Friluftsliv og seiling 

Vår jordomseiling nådde nye høyder da vi sommeren 2018 ble med på mannskapslisten til seilskipet "Infinity" og tilbakela Nordvestpassasjen. Vi hadde belaget oss på en relativ åpen passasje, isteden var farleden så tettpakket med is at vi for alvor begynte å planlegge en overvintring. Den høye iskonsentrasjonen var et resultat av løsrevet is fra stadig minkende, nordlige polkappen. På avveie sørover tvang isen sytten andre seilbåter til å snu eller forlise – én av båtenes uheldige skjebne. Dermed ble vi de eneste som omsider lyktes å tilbakelegge Nordvestpassasjen fra Alaska til Grønland i høstsesongen. (for å gjøre en lang historie kort).

 

Miljø og klima

Gjennom et foredrag ønsker vi å kunne ta store og små med på et spennende polareventyr og samtidig skildre skyggesidene av spektakulære naturopplevelser.

Noe mange for eksempel ikke er klar over, er at mye av plastikkavfallet som havner i havet ender opp i Arktis, der det knapt er noe utløp på den andre siden. For oss var det skremmende å konstatere at det finnes betydelige mengder mikroplast i selve polarisen. Likeså er øynasjonene i Stillehavet ufrivillige storimportører av plastikk som kommer via sjøveien. Haugen av søppel vi har samlet ved å rydde strender er et levende bevis på akkurat dette. Vi håper å bidra til å gjøre noe med «dette angår ikke oss»-innstillingen vi altfor ofte støter på. Under seilasen i Nordvestpassasjen opplevde vi mer is enn det hadde vært de siste 20-30 årene. Er dette tegn på en reversert klimavandel? Dette og flere andre fenomener - eksempelvis hvordan inuitter vi møtte langs ruta opplever klimaendringene på kroppen - tar vi for oss i våre foredrag.

Kulturutveksling

Foregående skoleår bodde vi et snaut år på øya Vanuautu i Sør-Stillehavet, hvor vi jobbet som frivillige lærere ved en skole. Den lille landsbyen i jungelen hadde et datarom som stod og støvet ned da vi kom. Store og små melanesere strømmet til for å lære seg grunnleggende kunnskaper, og velkomsten vi fikk var enestående. De lærte oss å leve av naturen, og å lage smakfull mat over bålet.

Før Vanuatu besøkte vi flere sørlige land, deriblant nasjoner som i media gjerne fremstilles som farlige og utrygge. Nesten utelukkende ble vi møtt av smil og en varme og generøsitet vi sjelden har opplevd maken til. I en stadig mer global verden der flytningeproblematikken er et gjengående tema, er en slik åpen innstilling noe vi håper at folk i salen kan ta med seg.

Ikke minst ønsker vi å invitere til refleksjon rundt hvordan vanuatuerne, som anses fattige i materiell målestokk, kan være så tilfredse og mer enn én gang har blitt kåret til verdens lykkeligste folkeslag.

bottom of page